Verhuis

8 tips voor je verhuis tijdens de eindejaarperiode

06 nov. 2020

Nog net een verhuis gepland tijdens de laatste dagen van het jaar? Fijn! Dan neem je letterlijk een frisse start in het nieuwe jaar. Tegelijk houd je best rekening met enkele aandachtspunten die in andere periodes misschien minder van tel zijn. Soms in je voordeel, soms ook niet. Onze 8 tips helpen je een handje! 

Nog net een verhuis gepland tijdens de laatste dagen van het jaar? Fijn! Dan neem je letterlijk een frisse start in het nieuwe jaar.

1. Kortere wachttijden

Dikwijls hebben verhuisfirma’s het iets minder druk tijdens de eindejaarperiode. Want de meeste mensen zijn in de weer met cadeautjes kopen en etentjes plannen. Dus kan je misschien sneller en zelfs goedkoper verhuizen. Let wel: in het weekend rekenen verhuizers iets meer aan en op een feestdag nóg meer. Je kiest dus best voor een ‘gewone’ werkdag in december.

TIP! Gebruik de voordelen gereserveerd voor de gebruikers van ons platform om goedkoper te verhuizen. Zoals 10% korting op verhuisdiensten, waaronder meubelopslag, bij Docks Movers!

 

2. Administratie in orde?

Bereid je tijdig voor. Heel wat instellingen zijn gesloten tijdens de feestdagen. Denk daaraan als je nog langs de bank moet, je gaat inschrijven bij de gemeente, een parkeerplek wil aanvragen, een verzekering moet afsluiten of de kinderen op hun nieuwe school wil aanmelden. Creëer hier eenvoudig je checklist op maat, zodat je niéts vergeet.

 

3. Geen verlofdag nodig

In principe heb je geen recht op ‘klein verlet’ voor een verhuis, tenzij anders afgesproken in je contract. Als je toch geen extra verlofdag wil opnemen, is verhuizen tijdens je kerstvakantie een slimme oplossing! 

 

4. Houd het warm

In de lente of zomer is het niet zo erg om eventjes zonder verwarming te zitten. Maar tijdens een barre winter wil je natuurlijk geen dag in de kou zitten. Regel dus ruim op voorhand je energie-aansluiting en check of je verwarmingsinstallatie goed werkt.  

 

5. Kartonnen dozen

Waarschijnlijk is het vochtig en kil tijdens het eindejaar. Let daarop als je spullen inpakt. Kartonnen dozen zuigen vocht op en dat beschadigt mogelijk de inhoud. Bewaar je ingepakte dozen op een droge plaats en/of bescherm je spullen tegen neerslag op de verhuisdag zelf.

 

6. Helpende handen

Wellicht wil je familie en vrienden optrommelen om je te helpen verhuizen. Check even vooraf of dat wel lukt. Heel wat mensen zijn met vakantie of hebben het extra druk met allerlei familiale verplichtingen tijdens de feestdagen.

 

Verhuizen tijdens de coronacrisis? We geven je een antwoord op veelgestelde vragen. Lees even verder.

 

7. Kinderen in huis

Op een doorsnee weekdag zijn de kinderen op school of in de opvang. Dat is natuurlijk niet zo tijdens de kerstvakantie. Betrek ze dan in de verhuis – als ze groot genoeg zijn – door ze kleine taken te geven of door een bezigheid te voorzien op D-day. Of vraag simpelweg een oppas. Misschien een goede vriendin of familielid? Mocht dat niet lukken zijn er apps zoals Bsit waarop je kan rekenen.

 

8. Winters weer

De kans is reëel dat het regent of zelfs sneeuwt op je verhuisdag. Bovendien is het gegarandeerd een pak sneller donker dan de rest van het jaar. Dat maakt meubels inladen, vervoeren en heen en weer rijden lastig. Begin ’s morgens dus vroeg genoeg en wees extra voorzichtig onderweg. En … stop je winterkleding niet te diep in je verhuisdozen. Je zal ze snel genoeg nodig hebben. 

            

Maak het jezelf gemakkelijk. Gebruik onze verhuischecklist. Volledig gratis én personaliseerbaar!

 

Verhuis

Ook interessant voor jou