Verhuis

Verhuizen tijdens je zwangerschap: 9 tips

30 mrt. 2021

Een baby én een verhuis in het verschiet? Dan zijn het ongetwijfeld spannende dagen. Er verandert binnenkort immers heel wat in je leven. Maak je geen zorgen, met deze 9 tips verlopen de verhuisdagen vlot én veilig.

Vergeet geen rustmomenten in te plannen

1. Probeer slim te plannen

Als je nog enigszins de keuze hebt, verhuis dan in het tweede trimester van je zwangerschap. In maand drie tot vijf is de kans wat kleiner dat je aan (ochtend)misselijkheid en andere kwaaltjes lijdt. Bovendien zit je bolle buik dan nog niet té veel in de weg. Dat maakt dozen in- en uitpakken toch net wat makkelijker. Al beseffen we goed dat voldoende vooraf plannen niet in élk geval zomaar mogelijk is. Vraag daarom zeker om hulp.

 

2. Vraag in elk geval om hulp

Het spreekt voor zich dat dit niet het moment is om je fysiek uit te putten. En zware dingen heffen, is al helemaal geen goed idee. Schakel dus voldoende vrienden en familie in (als de coronasituatie dat toelaat) en/of boek een verhuisfirma. Ook net voor of na je verhuis kan je extra handen gebruiken, zowel in je oude als nieuwe woning. Denk maar aan schilderen, behangen, poetsen, de tuin in orde brengen, … Dit zijn fysiek zware taken die je als zwangere vrouw best niet op jou neemt.

 

3. Neem lichtere taken voor je rekening

Moeite met stilzitten terwijl de anderen met het meubilair sleuren? Focus je dan op de honger en dorst van je helpende familieleden en vrienden. Voorzie koffie of soep en wat lekkers. Zet frisse pinten klaar. Haal een pak friet. Wedden dat je ze er blij mee maakt?


EXTRA TIP! Niets is standaard in deze tijden van lockdowns en strenge maatregelen. Verhuizen in volle coronacrisis? Houd hier rekening mee.

 

4. Gebruik een to-dolijst 

Al je leveranciers verwittigen. Je contracten overdragen. Adreswijzigingen doorgeven aan je bank, verzekeringskantoor, scholen, … Er komt administratief erg veel kijken bij een verhuis, bovenop de verplaatsing van je spullen. Gelukkig is er onze praktische Slimverhuizen-checklist. Het helpt je het overzicht te bewaren van 3 maanden vóór de verhuisdag tot de dagen erna. Duizenden Belgen gingen je al voor.

 

5. Pas op met chemische producten

Vergeet niet dat heel wat verfproducten, lakken, terpentine, enzoverder gevaarlijke dampen creëren. Die zijn voor iedereen ongezond om in te ademen en dus zéker voor jou en je baby. Vermijd daarom elk contact met deze chemische producten. Dat betekent ook dat jij en je baby beter niet slapen in een pas geverfde kamer.

 

6. Bereid je voor op D-day

Verhuis je toch in het laatste trimester van je zwangerschap? Dan is de kans niet onbestaande dat je plots naar het ziekenhuis moet snellen. De omgeving van je nieuwe stek ken misschien nog niet zo goed. Gelukkig kan je op de interactieve kaart van Slim Verhuizen makkelijk vooraf checken waar je de dokter, het hospitaal, enzovoorts vindt. Ook als de baby er tegen dan al is, zijn er tal van nuttige adresjes te onthouden. Die verzamelen we namelijk speciaal voor jou wanneer je je gratis aanmeldt!

 

7. Vergeet geen rustmomenten in te plannen

Natuurlijk wil je dat het vooruit gaat en dat er niets misloopt. Toch laat je als zwangere vrouw de stress best niet de bovenhand nemen. Plan dus gerust wat me-time in zodat je even aan wat anders kan denken. Of zoek alvast leuke spulletjes uit voor de babykamer!

 

8. Denk aan je energie

Niet enkel jouw eigen energielevel, ook dat van je woning is van belang. Een nieuwe baby leidt simpelweg tot meer energieverbruik. De badkamer moet écht warm zijn als je je kleine spruit een badje geeft, je wasmachine gaat ongetwijfeld vaker draaien en misschien ben je ook wel veel vaker thuis in vergelijking met vroeger. Aan een hoger verbruik van pakweg 10 tot 20% zit je snel. Het loont de moeite om tijdig na te gaan of het huidige tarief nog steeds de beste optie is na je gezinsuitbreiding. Nog geen Luminus-klant? Bekijk onze groene producten hier.

Ben je wel al klant? Check dan zeker of je huidige formule nog de meest geschikte is! Doe hier een tariefcheck!

 

9. Loop geen kortingen en geschenken mis ;-)

Breng je familie en vrienden tijdig op de hoogte van je nieuwe adres. Je wil natuurlijk niet dat de geboortegeschenken op het verkeerde adres aankomen. Met een geboortelijst maak je het hen nog makkelijker. Ook handig: we bieden je graag kortingen op verhuismateriaal. Ga je klussen in de babykamer? Dankzij onze kortingsbon betaal je 15% minder bij Gamma. En dat is nog lang niet alles … Je ontdekt alle promoties hier!

Graag een stappenplan op maat? Zodat verhuizen een stuk eenvoudiger wordt? Maak hier je persoonlijke verhuischecklist!

 

Verhuis

Ook interessant voor jou