Slimverhuizen.be: je digitale assistent voor een zorgeloze verhuis

Slimverhuizen.be is het nieuwe online platform, ontwikkeld door Luminus, dat zowel klanten als niet-klanten in staat stelt eenvoudiger te verhuizen. In enkele muisklikken maken gebruikers een gepersonaliseerde checklist aan en verwittigen ze al hun leveranciers. Daarnaast biedt de tool ook een interactieve kaart aan van wat er allemaal te beleven valt in de buurt van de nieuwe woonplaats.

 

Gepersonaliseerde checklist

Niemand kijkt uit naar een verhuis. Er moet aan zoveel gedacht worden dat je soms zaken vergeet zoals de post laten toekomen op je nieuwe adres. Dankzij de gepersonaliseerde checklist op slimverhuizen.be is dit verleden tijd. Gebruikers van het platform kunnen aangeven of ze kinderen hebben, hun woning huren of eigenaar, enz.… De checklist past zich volledig aan in functie van hun situatie aan en biedt een volledig overzicht aan vat wat al in orde is en wat nog moet gebeuren voor de verhuisdag. Dit kan iets administratief zijn, zoals de werkgever verwittigen, maar evengoed een housewarming organiseren. Aan de slag!

 

Leveranciers verwittigen

Consumenten hebben vast wat beters te doen dan elk bedrijf waar ze klant zijn te contacteren om hun nieuwe adres door te geven. Slimverhuizen.be laat gebruikers toe in enkele muisklikken hun adreswijziging door te geven aan alle bedrijven die ze willen.  Bij elke leverancier van energie, internet/TV en verzekeringen kan gekozen worden om het huidige contract mee te verhuizen of van leverancier te veranderen.

 

Thuis in je nieuwe buurt

“Slimverhuizen.be is meer dan enkel een verhuisplatform”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van van Luminus. “Ook de nieuwe buurt leren kennen zonder één voet te verzetten kan dankzij het platform. De dichtstbijzijnde huisartsen, scholen, bushaltes… vind je snel terug via de tool. Alle essentiële voorzieningen worden overzichtelijk weergegeven op een interactieve kaart..”

 

Recht vanuit de incubator #next

Slimverhuizen.be is ontstaan uit #next, het innovatieplatform van Luminus waar vernieuwende ideeën worden begeleid en de nodige tijd en middelen krijgen om verder te worden ontwikkeld. 

 

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus: “Na Lumifix, de online pechverhelpingsdienst voor verwarmingsinstallaties, Bolt, de alternatieve energieleverancier die het mogelijk maakt om rechtstreeks energie aan te kopen bij lokale, groene opwekkers en bcheck, dat het Internet of Things en artificiële intelligentie (AI) inzet om problemen met verwarmingsketels te voorkomen en de prestaties ervan te verbeteren, is slimverhuizen.be het vierde initiatief dat ontstaan is uit #next. Ik ben verheugd dat deze collega’s hun oorspronkelijk idee konden uitwerken tot een gebruiksvriendelijk platform waarmee iedereen slim kan verhuizen”